Saintech Robotics

SAINT-MICHEL FRANSIZ LİSESİ
Hikayemiz

Hakkımızda

Saintech Robotics Saint-Michel Fransız Lisesinin robotik takımı olarak 2022 yılında açılmıştır. Bütün takım üyeleri okulumuzun öğrencilerindendir ve deneyim kazanmak için çabalayan, öğrenmeye meraklı kişilerdir. Takımımız tercihen FRC (First Robotics Challange) üzerine özelliklle yoğunlaşmaktadır. Daha ilk senemiz olduğundan daha herhangi bir ödüle sahip değiliz fakat çok çalışıyoruz ve iddialıyız.

Felsefemiz

Herkese için STEM

Takımımız yarışmaları kazanmaya oynasa da yarışma kazanmaktan daha çok önemsediğimiz ve üzerinde daha çok durduğumuz bir konu var! O da kodlamayı ve Stem (Science, Technology, Engineering, Mechanics) ruhunu herkese yaymak. Çünkü Stem’in hayatı anlama ve gündelik işleri yapmak gibi durumları kolaylaştırmaktadır. Bunları yaparkende her zaman kendimizi geliştirmek için elimizden gelen herşeyi yaparız. Tabi bunların hepsini yaparken keyif almayı unutmayız!

FIRST Nedir?

Açılımı “For Inspiration and Recognition of  Science and Technology” olan bu kuruluş kâr  amacı gütmeksizin FIRST Robotics Competition, FIRST LEGO League Challenge, FIRST LEGO League Explore, FIRST LEGO League Discover  ve FIRST Tech Challenge gibi uluslararası yarışmalar düzenleyerek gençlerin araştırmasını, öğrenmesini ve sorgulamasını amaçlayan bir kuruluştur.

FRC Nedir?

“First Robotics Competition” Katı kurallar, sınırlı zaman ve kaynaklar altında, lise  öğrencilerinden oluşan takımlar, diğer takımlarla ittifak halinde zorlu bir saha oyunu  oynamak için endüstriyel boyutta robotlar inşa etmeye ve aynı zamanda hedeflerine  ulaşmak için para toplamaya, bir takım “marka” tasarlamaya ve yerel topluluk içinde  STEM’e saygı ve takdiri ilerletmeyi amaçlar.

Bizi takip edin