Ne kadar iyiyiz?

Hedeflerimiz

Kodlama Bilgisi

Saintech Robotics olarak misyonumuz STEM kültürünü eğlenceli bir hale getirerek daha fazla insanın öğrenmesini sağlamaktır.

FIRST and Stem Kültürü

Okulumuz, İstanbul ve çevresindeki yerlere FIRST ve STEM kültürünü yaymaya çalışmaktayız.

Ensure Gender Equality

when we go to school to teach stem to ensure gender equality in our projects, we include encouraging content with our sit-and-play plans highlighting gender equality.

Webinar Düzenleme

Kadın- erkek eşitliği konusunda Webinar ve Zoom meetleri düzenlemek.

İnsalara Yardım

Bilgilerimizi sosyal medyadan paylaşarak insanlara yardımcı olmak.

Fark Yaratmak

Bilgi olarak sadece teknoloji ile ilgili değil, bilim ve gündem ile alakalı şeyleri de göz önünde bulundurarak farklılık yaratmak.

Biz sadece bir robotik kulübü değiliz, müzik, podcast gibi etkinlikler de yapacağız. Sadece bir robot takımı değiliz, kendimizi diğerlerinden ayırıp, robottan fazlasını yapıp insanlara ilham kaynağı olmak istiyoruz.
Ayrımın Masalı

STEM'de Kadın

Bir hikayeyi iyi anlamanın tek bir yolu var. Her şeyin başına gitmek gerekiyor. Tüm varoluşun başladığı o zamanlara… Atalarımız, bugün toplumumuzda yatan iki kavramın çizimine başlamışlardır, büyük bir ayrımın doğuşuna. Kadın ve Erkek. Kadını çizdiler önce. Nazik, güzel ama, güzel olduğu kadar, güçlü… Sonra erkeği çizdiler. Daha büyük ,güçlü… Kaderleri belirlenmişti böylece. Biri evde dururken , diğeri dışarıda dolanacaktı. Biri dünyayı görürken diğeri de hep bekleyecekti. Dışarısı tehlikelidir çünkü. Kadın; doğumun, bereketin simgesi oldu. Erkek; yıkımın, avın, savaşın simgesi oldu. Düzen buydu işte.

Projelerimiz

Bizi takip edin